Returnera

Hos Blackballoon är det alltid enkelt att returnera, oavsett om du vill byta, om du ångrar ditt köp eller om du vill reklamera en vara. Har du frågor, kontakta gärna vår kundservice så hjälper vi dig! Du kan också använda en blankett från Konsumentverkets hemsida om du ångrar ditt köp.

Öppet köp

Du har alltid 14 dagars öppet köp från det att varorna mottagits. Du kan i lugn och ro känna efter hemma om du är nöjd med dina varor. Ångerrätten vid öppet köp gäller endast om produkten returneras i originalförpackning med tillhörande skyddsemballage samt i väsentligt oförändrat skick. Självklart får förpackningen brytas och produkten varsamt testas. Vid ångerrätt av hela ordern återbetalas hela köpet inklusive eventuella fraktavgifter. Vid ångerrätt av delar av ordern återbetalas du för varan du returnerar. Du står själv för din returfrakt tillbaka till oss, vi mailar dig gärna en returfraktsedel till ett självkostnadspris. Kontakta vår kundservice för returfraktsedel samt prisuppgift.

Byte

Om du önskar byta din vara ber vi dig returnera varan och lägga en ny beställning. Vid byte står du själv för din returfrakt tillbaka till oss, vi mailar dig gärna en returfraktsedel till ett självkostnadspris. Kontakta vår kundservice för returfraktsedel samt prisuppgift.

Reklamation

Om Din vara är skadad, defekt eller felexpedierad, vänligen kontakta vår kundservice via mail: kundservice@blackballoon.se, omedelbart så att vi kan åtgärda felet. Felaktig eller skadad vara ska reklameras senast inom 5 dagar efter mottagandet. I mailet skriver du ditt ordernummer, anledning till reklamationen samt bifogar bild, både på varan du önskar reklamera samt på emballaget. Släng varken emballage eller skadat gods förrän vi på Blackballoon sagt att det är ok att slänga då fraktbolagen ibland kräver in emballage samt skadat gods för att hantera ärendet.  Vid retur av en reklamerad vara står vi givetvis för frakten och eventuell ersättningsleverans av en ny vara. Varan ska återsändas väl emballerad och i sin originalförpackning. Så snart vi mottagit varan för granskning försöker vi lösa det på bästa sätt för dig. Observera att vi ibland behöver kontakta vår leverantör för vidare instruktioner. Enligt Konsumentköplagen har Du som kund reklamationsrätt i 3 år efter det att Du har tagit emot varan. Blackballoon tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt.

Returfraktsedel

Vi mailar gärna en returfraktsedel till dig om du önskar returnera din vara eller delar av denna. Priset för en returfraktsedel är självkostnadspriset för ditt paket med spårbarhet via DHL, vilken korrigeras i samband med mottagandet och hantering av returen. Kontakta vår kundservice för returfraktsedel samt prisuppgift.

Packa varorna väl och klistra på returfraktsedeln och lämna returen hos närmsta DHL ombud. Vi rekommenderar att du beställer en returfraktsedel via Blackballoon för en säker och snabb retur. Då har vi ett spårningsnummer på försändelsen. Du ansvarar för att varan säkert kommer åter till Blackballoon, varor som inte kommit fram återbetalas ej.
Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej av oss.

Om du vill skicka dina varor på egen hand till oss är det nedan adress som gäller. Tänk på att vi inte har möjlighet att hämta ut paket hos ombud, så viktigt att skicka direkt till oss.

Returadress:

Blackballoon AB
Geijersvägen 2b
137 70 Dalarö

Retur av beställningsvaror och möbler

Vid returer av beställningsvaror och möbler gäller öppet köp. Dock är det viktigt att notera att hemtagningskostnaden från leverantören och vidare frakten till Dig, kommer att faktureras dig, om Du ångrar Ditt köp. Returkostnaden till Blackballoon ansvarar Du som kund också för. Detta är viktigt att tänka på vid beställning av möbler från oss, då frakten kan vara dyr vid tunga och skrymmande varor. Detta innebär att fri leverans över 1 200 kr ej gäller om Du ångrar Ditt köp.

Återbetalning

Om du kommer att bli återbetalad för varor du skickat tillbaka, skickas ett automatiskt återbetalningsmail till dig och i detta fyller du sedan i dina återbetalningsuppgifter via Klarnas formulär tillsammans med det tillhörande ärendenumret. Som längst kan det dröja upp till 15 dagar innan pengarna syns på ditt konto igen. Vi hanterar och administrerar returer löpande, med en hanteringstid på 5-10 dagar. Enligt distanshandelslagen har Blackballoon krav att återbetalning ska ske inom 14 dagar.